8.6.2010

Osa 11 - Huonoja uutisia




Vincent oli juuri kasvanut taaperoksi. Cycl0n3 oli leikkinyt pikkuisen kanssa koko aamun. Ylpeä isoisä unelmoi, kuinka hän opettaisi Vincentin kalastamaan ja pelaamaan shakkia, kun tämä ensin vaan kasvaisi hieman.



Tänään oli muutenkin suuri päivä. Kaikki Cycl0n3n lapset palasivat kotiin vierailulle. He tulivat katsomaan pientä siskonpoikaansa, mutta ennen kaikkea juhlimaan Ciran ja Miron häitä.



Pari halusi pitää häät vaatimattomina kaiken tapahtuneen jälkeen, joten Ciran siskojen lisäksi muita ei kutsuttu. Tarjoilutkin koostuivat arkisesta ruoasta, jota Cira oli aamulla valmistanut. He eivät halunneet juhliin ketään ulkopuolista, ei edes hoitamaan järjestelyjä. He eivät tietenkään kuvitelleet kaikkien ulkopuolisten olevan vakoojia tai sieppaajia, mutta Cira säpsähteli edelleen jokaista outoa rapinaa talossa, ja hermostui vieraiden ihmisten seurassa.



Näiden tuttujen ihmisten keskellä Cira tunsi olonsa turvalliseksi, eikä hän mitään muuta tällä hetkellä toivonutkaan. Olihan hän taas raskaana, samaan aikaan toivoen ja peläten, että vauvalla olisi aliengeenit.



Itse seremonia pidettiin heidän takapihallaan, aivan hautausmaan vieressä. Cira halusi, että Limenakin oli mukana. Pari vaihtoi sormuksia lintujen livertäessä puissa ja eilisen sateen jättämän usvan leijuessa horisontissa. Heidän häänsä olivat pienet ja vaatimattomat Limenan ja Cycl0n3n häihin verrattuna, mutta varmasti aivan yhtä kauniit ja ikimuistoiset.



Illalla viimeisenkin vieraan lähdettyä Ciran synnytys käynnistyi. Hän kiitti onneaan siitä, ettei lapsi syntynyt kesken hääjuhlien.



Aamuvarhaisella syntyi tuoreen avioparin toinen lapsi, vihreäihoinen poika, joka nimettiin Oliveriksi.



Ciralla oli paljon aikaa leikkiä lastensa kanssa äitiysloman vuoksi. Loma tulikin oikeaan aikaan, koska Cira ei ollut vielä henkisesti valmis menemään töihin.



Lasten nukkuessa hän maalasi. Maalatessaan hän sai paeta hetkeksi tästä maailmasta mielikuvitusmaailmaansa, juuri sen vuoksi harrastus oli hänelle niin rakas. Cira tiesi myös sen, ettei hän voinut jatkaa työssään enää kovin pitkään, koska muusikkona hänestä tulisi lopulta kuuluisa, ja hänen yksityiselämäänsä leviteltäisiin lehdissä. Nuorena se oli ollut hänen unelmansa, mutta nyt pahin painajainen. Ehkä hän saisi eroamisensa jälkeen rahaa perheelle maalaamalla.



Tärkein asia Ciralle tällä hetkellä oli kuitenkin Oliver. Cira pelkäsi koko ajan, että pikkuinen viedään häneltä samanlaisiin oloihin, missä hän vietti elämänsä kauheimman viikon. Onneksi muu perhe ymmärsi saman, ja kaikki vahtivat vuorollaan Oliveria. He eivät olleet myöskään kertoneet vauvasta kenellekään, joten Cira elätteli toivoa, ettei järjestö edes tietäisi hänen alienvauvastaan...vielä pitkään aikaan.



Vielä samalla viikolla saapuivat remonttimiehet tekemään talosta turvallisemman. Cira oli paennut lasten kanssa läheisen lammen rannalle nauttimaan kauniista päivästä, mutta Cycl0n3 jäi mielummin kotiin vahtimaan remontin etenemistä pelaten shakkia lehdenjakajatytön kanssa.



Iltaan mennessä perhe pääsi takaisin upouuteen taloonsa. Miro ja Cira menivät aikaisin nukkumaan Cycl0n3n jäädessä vahtimaan Oliveria. Cycl0n3 oli todella ihastunut uuteen tulokkaaseen. Nyytti sai hänet aina muistelemaan päivää, jona tapasi Limenan, sekä ensimmäisen alienvauvansa Ciran syntymää. Hän oli todella saanut elämältään enemmän, kuin oli ikinä toivonutkaan.



Cycl0n3n valmistautuessa nukkumaanmenoon, hänen huomionsa kiinnittyi olohuoneesta tulevaan kirkkaaseen valoon. Kun hän lähestyi olohuonetta, hän näki Limenan siellä tutkimassa huoneen tapetteja. Cycl0n3 ei voinut uskoa tätä todeksi, mutta aave ei kadonnut minnekään, vaikka Cycl0n3 kuinka kovasti räpytteli silmiään.



Pian Limena olikin huomannut miehensä ja leijunut syleilemään tätä hymyillen. He pelasivat videopeliä ja keskustelivat tapahtuneista asioista koko yön, kunnes Limena aamun sarastaessa katosi savuna ilmaan.



Aamulla Cira heräsi aikaisin valmistamaan aamupalaa itselleen. Miro oli luvannut jäädä lapsenvahdiksi, jotta Cira pääsisi hetkeksi ulos. Cira ei ollut käynyt keskustassa vielä kertaakaan tapahtuneen jälkeen, mutta tunsi nyt olevansa valmis siihen.



Cira päätti mennä kävellen, jotta hän ehtisi katsella maisemia ja tottua ihmisiin. Hän päätti suunnata lempipaikkaansa, keskuspuistoon, jossa tapahtui aina ihmisten järjestäessä sinne tapaamisia ja juhlia.



Cira päätyi soittamaan kitaraa puiston reunamille. Hän tunsi olonsa varmemmaksi kitara kädessä, koska soittaessaan hän pystyi tarkkailemaan muiden ihmisten menoa vaivihkaa. Tosin näin aikaisin ei puistossa liikkunut paljon ihmisiä, mutta se ei haitannut Ciraa.



Jonkin ajan kuluttua Cira palasi kotiin viettämään Oliverin syntymäpäivää. Vauva-aika oli kulunut todella nopeasti. Cira toivoi puhaltaessaan kynttilää kakusta Oliverin puolesta, että seuraava ikävaihe sujuisi yhtä hyvin ja turvallisesti.



Oliverista kasvoi suloinen taapero. Äidiltään hän sai ihonvärin, isältään hiustenvärin ja silmien värin isoäidiltään.



Perheen kaksi taaperoa leikkivät mielellään yhdessä. Nyt Cira uskalsi jopa jättää heidät leikkimään kahdestaan, koska järjestöstä ei ollut kuulunut mitään. Pojat olivat sitäpaitsi niin hyviä ystäviä, että järjestäisivät kauhean metelin, mikäli toista heistä oltaisiin viemässä pois.



Samana iltapäivänä Ciran tehdessä välipalaa, puhelin soi.



Ennen Cira oli pelästynyt puhelimen pirinää joka kerta ja pyytänyt jotakuta muuta vastaamaan, mutta nyt hän asteli jo varmoin askelin puhelimen ääntä kohti.



Hän vastasi puhelimeen miettien, olisiko siellä joku hänen siskoistaan kyselemässä kuulumisia, mutta toisessa päässä puhuikin aivan vieras ääni.



Naisen ääni toivotti hyvää syntymäpäivää Oliverille, ja toivoi näkevänsä lapsen pian. Cira kuunteli järkyttyneenä puhelimen tuuttausta naisen lyötyä luurin korvaan käheän naurahduksen jälkeen.



Ääni oli muistuttanut pelottavan paljon hänet siepanneen Nemesiksen ääntä. Cira kävi päässään läpi kuulemaansa ääntä uudelleen ja uudelleen laskiessaan luurin paikoilleen.



Lopulta seisottuaan paikoillaan monta minuuttia, Cira päätti, ettei antaisi puhelun säikäyttää häntä. Järjestö oli selvästi kuullut Oliverista ja halusi nyt pelotella saadakseen Ciran järjiltään.



Ciran oli silti pakko mennä lastenhuoneeseen, nostaa Oliver syliinsä ja pitää tiukasti kiinni. Sisimmässään hän tiesi, että järjestö saisi Oliverin, jos haluaisi. Hän uskotteli kuitenkin itselleen, että Oliver olisi täällä turvassa, koska hänen täytyisi pysyä vahvana perheensä vuoksi.



Ciran mielikuvituksen pysäytti Miron huhuilu eteisessä. Cira juoksi heti kertomaan puhelusta Mirolle, koska hän ei halunnut vatvoa asiaa yksin enää hetkeäkään. Cira kertoi myös epäilyksensä puhelun soittajasta.



Miro oli myös hieman järkyttynyt, mutta lohdutti Ciraa. Heillä oli nyt turvallismpi talo kuin ennen, ja kotona oli koko ajan vähintään kaksi aikuista. Miro uskotteli Ciralle, ettei Oliverilla ollut mitään hätää.



Illalla vietettiin myös Vincentin syntymäpäiviä. Cycl0n3 sai auttaa pikkuista ylettymään kakkuun, koska Cira oli nukahtanut sohvalle raskaan päivän päätteeksi, eikä häntä raaskittu herättää.



Illemmalla Cirakin pääsi näkemään kasvaneen lapsensa, joka opetti innokkaana pikkuveljeään kävelemään lastenhuoneessa. Ciran mielestä näky oli niin hellyyttävä, ettei hän olisi millään halunnut käskeä poikia nukkumaan, mutta Vincentillä olisi seuraavana aamuna ensimmäinen koulupäivä, joten hän tarvitsi nyt unta.



Muiden jo mentyä nukkumaan Cycl0n3 istui terassilla murheellisen näköisenä. Hän oli jo monena iltana odotellut Limenan saapuvan uudelleen, mutta turhaan. Myös tänä yönä hän sai pettyä, ja mietti, mahtoiko hän sittenkin kuvitella kaiken sinä iltana...



Aamulla Cira oli tehnyt Vincentille herkullisen voileivän aamupalaksi. Poika jännitti ensimmäistä koulupäiväänsä kuitenkin niin paljon, että suurin osa leivästä jäi syömättä.



Hän ei ollut ainoa jännittäjä, nimittäin Ciraa jännitti vähintään yhtä paljon. Hän olisi vain halunnut rakentaa kellarin ja lukkiutua sinne perheensä kanssa loppuelämäkseen, turvaan pahalta maailmalta, mutta se ei käynyt päinsä. Elämän oli jatkuttava normaalisti, ettei järjestö huomaisi tilaisuuden koittaneen.



Koulupäivä sujui Vincentillä hyvin, ja hän tuli kotiin innoissaan ensimmäisten läksyjen kanssa. Cycl0n3 oli innokas auttamaan häntä, ja Vincent oli iloinen saadessaan apua.



Läksyjen jälkeen oli vielä aikaa leikkiä Oliverin kanssa. Isoveli yritti selittää hänelle, mitä oppi tänään, mutta Oliver oli vielä liian pieni ymmärtääkseen.



Pian koitti viikonloppu, jonka Cira halusi viettää perheensä kanssa. Hän ehdottikin aamupalaa syövälle pojalleen, että he voisivat viettää päivän uima-altaalla.



Koko perhe siirtyikin auringonpaisteeseen heti aamiaisen jälkeen. Vincent rakasti heidän uutta uima-allastaan, joka oli rakennettu remontin yhteydessä. Cycl0n3sta taas oli mukavaa katsoa lastenlasten leikkejä. Hän oli tosin jo niin vanha, että väsyi nopeasti ja torkahteli vähän väliä.



Miro liittyi pian seuraan palattuaan töistä kotiin. Hän pulahti Ciran kanssa hetkeksi uimaan, kunnes oli Ciran vuoro lähteä töihin ensimmäistä kertaa äitiysloman jälkeen.



Ciran ollessa töissä tapahtui se, mitä kaikki olivat jo pitkään pelänneet. Cycl0n3n oli aika jättää maanpäällinen elämä.



Miro ja Vincent juoksivat paikalle kuullessaan outoja ääniä, mutta silloin Cycl0n3 oli jo ylittänyt rajan.



Vincent oli järkyttynyt, koska hänestä ja hänen isoisästään oli tullut todella läheisiä. Miro yritti lohduttaa kertomalla, että Cycl0n3 pääsi nyt Limenan luokse, jonne hän on kaivannut jo pitkään.



Mirolle jäi tehtäväksi kertoa tapahtuneesta Ciralle. Ciran tullessa töistä kotiin, he sanoivat yhteen ääneen, että heillä olisi vähän asiaa.



Miro pyysi Ciraa kertomaan ensin oman asiansa. Cira hymyili hetken ja sanoi sitten hiljaisella äänellä olevansa raskaana.



Miro näytti onnelliselta, mutta Cira ihmetteli, miksi Miro onnitteli häntä niin vaimeasti.



Pian syy selvisi. Miro kertoi Ciralle tämän isän kuolleen. Ciran onni tuntui haihtuvan kyynelien mukana pois.



Cira itki pitkään Miron olkapäätä vasten. Cycl0n3 oli ollut jo todella vanha, mutta jotenkin Cira oli kuvitellut isänsä olevan ikuisesti hänen tukenaan. Nyt Cycl0n3 oli kuitenkin poissa...



Hetken kuluttua Ciran mennessä nukkumaan, hän mietti lohduttomana, että aina joku perheenjäsen kuolee, kun hän tulee raskaaksi. Limena oli kuollut, kun hän alkoi odottaa Vincentiä, ja nyt Cycl0n3...

 _____________________________________________________________________________

Siepataanko Oliver? Millainen on perheen kolmas vauva?  Lue se seuraavasta osasta!

2 kommenttia:

  1. ***Vanhat kommentit vuodatuksesta***

    Radioactive kirjoitti 08.06.2010 - 22:43
    No nyt olikin sitten tuplasti pidempi osa! Tapahtumat saattavat vaikuttaa hieman sekavilta, koska näitä kuvatessa peli sammui vähän väliä tallentamati, mutta kuvat säilyivät. Eli ei mitään tietoa, mitä on oikeasti tapahtunut pelissä ja mitkä tapahtumat jäi vain kuvien kautta tähän tarinaan. :D

    Nyt pääsi myös Cycl0n3 Limenansa luo, onneksi. Eli 90 päivän eliniällä 109-päiväiseksi...

    Mutta uutta osaa tulossa tod. näk. jo tällä viikolla! :)

    Radioactive kirjoitti 08.06.2010 - 22:49
    Niin juu, piti kysyä, että kiinnostaako teitä simien luonteenpiirteet? En tässä osassa kertonut uusia luonteenpiirteitä, kun tuntuu jotenkin turhalta, mutta jos teitä kiinnostaa, pistän ne jatkossa tarinaan. :)

    äippä kirjoitti 09.06.2010 - 07:47
    Ihana osa taas.:) tää on niin hyvä lc

    sari kirjoitti 09.06.2010 - 08:05
    ihana osa taas hmm voisit laitaa luonteepiirteet


    coph kirjoitti 09.06.2010 - 09:15
    Koskettava osa :<

    Mun mielestä ne luonteenpiirteet on turha kertoa näissä tarinoissa, varsinkin jos tarina ei keskity kertomaan vaan mitä pelissä on tapahtunut, vaan siinä on mukana tietty juoni, kuten tässä:)


    Melon kirjoitti 09.06.2010 - 09:33
    Aaa, ihana osa. :3 Pidin tästä todella paljon, teksti tuntui ihmeellisen sujuvalta. Olen ihastunut simeihisi, tosi mieleenpainuvia. Saa mutkin inspiroitumaan ties mistä... :D

    jatkoa, ehdottomasti! musta tähän ei kyllä tarvitse luonteenpiirteitä tietää, Coph kertoikin jo mielipiteeni tarkemmin.


    Radioactive kirjoitti 09.06.2010 - 13:50
    Jee, kiitos ihanista kommenteista! :)

    Voisin tietysti laittaa ne luonteenpiirteet tuohon ekaan kommenttiini aina, kun ainakin Saria ne kiinnosti. Kuitenkin aina kun laitan ne tuohon tarinaan, tuntuu siltä, kun tarina katkeaisi hetkeksi, enkä halua teidän välillä tippuvan todellisuuteen lukiessanne. :D


    sinitarranen kirjoitti 09.06.2010 - 14:13
    Hyvä osa! Toivottavasti Oliveria ei siepata... Ja harmillista että Cycl0n3 kuoli :( Ja itselleni on aivan sama laitatko luonteenpiirteet esiin vai et :D Todella hyvä osa kuitenkin :)


    Candilla kirjoitti 10.06.2010 - 08:07
    Aivan mahtava osa, kerta kaikkiaan! Tässä tarinassa on fantastinen juoni, josta huomaa että olet käyttänyt todella paljon aikaa sen suunnitteluun ja toteutukseen. Tykkään jotenkin siitä, että luonteenpiirteet kerrotaan, osaan jotenkin paremmin kuvitella simin :D Mutta ei siis todellakaan välttämätöntä, kiva lisä vain. Jatkoa kuumeisesti odotellen!


    jessina kirjoitti 10.06.2010 - 09:27
    hyvä että jatkoa tuli, kun olen aivan koukussa tähän tarinaan ♥
    Toivottavasti Oliveria ei viedä, sillä hän on niin suloinen poika.. aww-kohtaus iskee kohta :D

    Luonteenpiirteet voit laittaa ekaan kommenttiisi kyllä, sopivat ehkä siihen paremmin kuin tarinan sekaan, kun tämä on tällainen.. tarina, josta ei edes aina huomaa, että pelaat lc'tä :D

    anteeksi, vähän sekava kommentti :D


    Angeli kirjoitti 15.06.2010 - 13:02
    Pidän tästä, hyvin kirjoitettu ja jännittäviä tapahtumia! Tätä lukiessa itsekin innostuu jälleen pelailemaan :)
    Huomasikohan kukaan muu, mutta Cycl0n3n kuollessa Viikatemiehen takana näkyy teksti "Live".. :D Aika karua.


    Radioactive kirjoitti 16.06.2010 - 16:09
    Haha, en huomannutkaan ennen! :D:D:D


    Danitin kirjoitti 01.07.2010 - 15:10
    Hei, olen käyttänyt hyvän tovin tästä päivästä lueskellessani tarinaasi ja viimein pääsin uusimpaan osaan! :D
    Pidän tarinastasi, se on omaperäinen legacy challenge! Odottelen jatkoa. :)


    Vilmée kirjoitti 28.03.2011 - 12:18
    Oliver on suloinen.. :)
    Ja hyvä osa - taas!
    Tykkään.

    VastaaPoista
  2. Omia ajatuksia ja muistelmia:

    Öäh, mulla ei ole tästä kyllä mitään sanottavaa. Tää oli vähän tämmönen siirtymäosa, oli synttäreitä, Cycl0n3 kuoli, järjestö otti taas yhteyttä... Ja hyi olkoon minkä asun peli valkkas Ciralle häihin raskauden takia, siitä jäi traumat! :D

    VastaaPoista